Woensdag 2 november jaarlijkse Petabali-avond

Aanstaande 2 november zal er in ons centrum een korte plechtigheid worden gehouden in het kader van Allerzielen. Op deze dag zullen we onze overleden dierbaren eren door ons goed kamma met hen te delen in een mooie ceremonie. Hoe wij onze geliefde overledenen kunnen gedenken in overeenstemming met de Boeddhistische levenswijze wordt op deze dag duidelijk. Nadruk wordt vooral gelegd op ‘geven en verbinden’ op ‘aandacht’ en ‘een plaats geven’. Iedereen is welkom om mee te doen, zowel nieuwkomers als mensen die hier als enige tijd komen. Deelnemers worden verzocht de naam van hun dierbaren op een papiertje te schrijven voordat de ceremonie begint.

Het programma loopt gewoonlijk als volgt:

19.30 u. – begeleide meditatie

20.00 u. – mogelijkheid om een donatie te geven aan het centrum ter ere van dierbaren

20.10 u. – De monniken reciteren traditionele teksten uit de Boeddhistische geschriften (Tipitaka)

20.30 u. – Lezing over het delen van goede kamma en een reflectie op vergankelijkheid

21.00 u. – Einde ceremonie

Ik hoop dat veel van jullie mee kunnen doen met deze zeer mooie traditie, die in alle Boeddhistische stromingen bestaat. Voor meer informatie over het delen van goede kamma of puñña, zie deze videopresentatie: https://youtu.be/kqFpjovUA34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *